Verhalen schilderen

Vertellen van verhalen

Van vroeger en ver daarvoor.

Dat kan op veel manieren.

En dan vertellen beelden

ineens zoveel meer.

Schilderend vertellen.

Over ervaring en gevoel.

Maakt dat mensen terugkomen,

bij zichzelf en de ander.

Samen schilderen en elkaar ontmoeten

 

Dagdelen in overleg: 09.30 -11.30 uur / 14.30 - 16.30 uur.

Investering: 55 euro p.p. per dagdeel inclusief materiaal / b.t.w. en exclusief reiskosten. U heeft ongeveer 5 dagdelen nodig voor een schilderij. Kosten worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de W.M.O. / Oranje Fonds, Waardigheid en trots, Informatie: uw Coordinator Welzijn of gemeente. 

Met meer dan 25 jaar ervaring als verzorgende en activiteitenbegeleider begeleid ik ouderen in een verpleeg/ zorg instelling. Welzijn en welbevinden is daarvan altijd een onlosmakelijk onderdeel van geweest.

Verhalen Schilderen betekend dat ik bij u thuis kom schilderen. Dat kan ook een verzorg of verpleeginstelling zijn. In neem al het benodigde materiaal mee. Dagdelen zijn in overleg te plannen. 

Onderwerpen kunnen zijn: portretten ( uw eigen portret van toen u nog jong was b.v. ) , dieren, landschappen, auto, vrachtwagen of een beroep. Of schilderen naar de waarneming of herinneringen of naar een lied of gedicht wat voor u een speciale betekenis heeft.

Mocht u, door wat voor reden dan ook, niet meer kunnen schilderen kan ik uw beeldtolk zijn.Samen gaan we dan op zoek naar een tafereel van uw herinnering en ga ik dat voor u schilderen. En terwijl ik schilder gaan we samen in gesprek over die tijd. Er komen dan  hopelijk fijne herinneringen ter sprake.

Voor meer informatie en verhalen: www.verhalenschilderen.com

 

 

 

Inmiddels heb ik met dit project de Zilveren Gieter gewonnen binnen Zorggroep Noorderboog. De prijs is door een werkgroep in het leven geroepen om werknemers vernieuwend te laten zijn en te stimuleren om op een innovatieve manier samenspel te realiseren  tussen cliënt, informele en formele zorg.

"Een heel mooi initiatief, en uniek in Nederland, is het schilderen van verhalen. Kunstenares Sarah Creek komt daar voor naar Kaailanden. Door verschillende gesprekken met cliënt en mantelzorger(s) maakt zij een schilderij over en veelal met de cliënt. Mooie momenten voor cliënten en mantelzorger(s). Voor de zorgmedewerkers kan het nieuwe informatie over de cliënt opleveren. wonnen binnen de Zorggroep Noorderboog"