'Verhalen Schilderen'

Het vertellen van verhalen

Van vroeger tijden en van toen.

En beelden kunnen veel vertellen,

Meer dan de woorden kunnen zeggen.

'Schilderend Verhalen',

Uit ervaring en gevoel.

Mensen keren terug

Bij zichzelf, bij de ander.

Samen schilderen en ontmoeten

 

 

 

 

 

Dagdelen in overleg: 09.30 -11.30 uur / 14.30 - 16.30 uur.

Kosten: 350 euro p.p., inclusief informatieve gesprekken met cliënt en familie, wekelijks mailcontact met familie, ontwerp, materiaal, geschreven verhaal.

(excl. reiskosten en btw)

Er zijn ongeveer vijf dagdelen nodig voor een schilderij. Kosten worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de W.M.O. / Oranje Fonds, 'Waardigheid en trots'

Met meer dan 25 jaar ervaring als verzorgende en activiteitenbegeleider begeleid ik ouderen in een verpleeg- zorginstelling. Welzijn en welbevinden is daarbij altijd een onlosmakelijk onderdeel van geweest.

Als kunstenares heb ik 'Verhalen Schilderen' ontwikkeld. Deze methode heeft als doel ouderen met een dementie te helpen herinneren. Het onderwerp is vaak een verhaal of een portret uit de tijd dat de bewoner nog jong was en vol in het leven stond. Het schilderij dat ik maak, in samenwerking met de cliënt, is als het ware een bladzijde uit een levensboek. De weg naar het eindresultaat, de beleving, het in het moment zijn en het opalen van mooie herinneringen is waar het uiteindelijk om gaat. Dat daarbij een zichtbaar object ontstaat, is iets extra's. Ik heb ook ervaren dat het voor familie erg waardevol kan zijn en extra betekenis krijgt als de cliënt is overleden.

Voor meer informatie en verhalen: www.verhalenschilderen.com

 

Inmiddels heb ik met dit project de Zilveren Gieter gewonnen binnen Zorggroep Noorderboog. De prijs is door een werkgroep in het leven geroepen om werknemers vernieuwend bezig te laten zijn en te stimuleren om op een innovatieve manier een samenspel te realiseren tussen cliënt, de informele en de formele zorg.

Uit het juryrapport:

"...Een heel mooi initiatief, en uniek in Nederland, is het schilderen van verhalen. Kunstenares Sarah Creek komt daarvoor naar Kaailanden. Door verschillende gesprekken met cliënt en mantelzorger(s) maakt zij een schilderij over en veelal met de cliënt. Mooie momenten voor cliënten en mantelzorger(s). Voor de zorgmedewerkers kan het nieuwe informatie over de cliënt opleveren. Gewonnen binnen de Zorggroep Noorderboog..."

 

SarahCreekArt is door  www.samendementievriendelijk.nl aangemerkt als een dementie vriendelijk bedrijf

Afspraken zijn 6 maand geldig.